Dag 9, Reschenpas








Vandaag naar het hoogste punt van onze reis: de Reschenpas. Het is bewolkt dus heel warm gaat het niet worden denken we. Gelukkig hebben we gister voldoende boodschappen gehaald, want alle winkels zijn dicht. Behalve de bakkers.
Het begin loopt al weer langs mooie fietspaden en rustige landweggetjes. De pas is niet erg steil maar wel lang. Halverwege begint het te regenen. Wouter doet de regenjas aan. Kees is al doorweekt; een regenjas kan daar niks meer aan veranderen. We halen verschillende andere fietsers in. Veel dagjesfietsers en ook verschillende vakantievierders zoals wij; de meesten gaan naar Rome.
Vlak voor de pas steken we de grens met Italië over. De pas zelf is niet heel bijzonder, maar de Reschensee is wel mooi. Het is inmiddels droog en het is tijd voor voedsel.
Na de boterhammen (geen Mcdonalds deze keer....) gaan we langs 2 meren en daarna in een slingerende duikvlucht naar beneden. Onderweg moet nog even snel een foto genomen worden. Wouter vind dat een mooi moment om de schijfremmen van z' n nieuwe fiets te controleren. Dat had ie beter niet gedaan. De schijfrem is ontzettend heet en één van de vingertoppen verbrandt meteen. Een lelijke blaar en pijn. Na een uur wordt het draaglijker en gaan we voorzichtig verder. Gelukkig komen we snel in Glurns. Daar staan 2 grote en lekkere bananasplitten op ons te wachten. We spreken tijdens het ijs eten met enkele andere Nederlanders. Vanwege de mooie fietspaden is dit gebied erg in trek bij pedaleurs.
De volgende 40 km gaan gestaag naar beneden. Ons tempo ligt wat hoger dan van de andere fietsers.
We zien een camping met zwembad en dat lijkt ons wel wat. De temperatuur is tot over de 30 graden gestegen; wat een verschil met vanochtend.
Tentje opgezet, uitgebreid eten (zelf gemaakt......nou ja, opgewarmd) en even lekker zwemmen.

Reacties

  1. Beste Kees en Wouter,

    Leuke verhalen om te lezen! Fijn dat het ondanks wat kleine tegenslagen voorspoedig verloopt. En vooral de vergezichten zullen indrukwekkend zijn. Goede reis verder nog.

    Groeten vanuit Tenerife van de familie Zwat-Molenhuis.

    P.S. ik vind wel dat Wouter jou erg vaak moet duwen, Kees!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat moet ook nog steeds te vaak.....

      Verwijderen
    2. Hoho, zie je ontwikkelde armspieren van mij niet? Dat is niet voor niks!
      Veel (zwem)plezier op Tenerife.

      Verwijderen

Een reactie posten