Dag 11, de laatste bergen

Ook de komende dagen wordt het warm, dus we gaan geen gekke dingen doen. Vandaag langs de rivier Brenta in het dal Valsugana. Van onze hele reis één van de mooiste stukken. Het fietspad slingert door het dal en is heel afwisselend. We steken de rivier meerdere keren over via verschillende soorten bruggen. Er zijn ook prachtige pichnickplaatsen aan de rivier en cafeetjes voor de dorstige fietser.
Het achterwiel van Kees houdt zich kranig en ondanks dat er soms wat kuilen in het wegdek zitten wordt de kwaal niet erger.
In Borgo drinken we een echte Italiaanse cappuccino.
Tijdens het picknicken gaat Wouter nog snel even en dammetje bouwen in de Brenta. Hij kan het niet laten. Om te voorkomen dat er een nieuw stuwmeer ontstaat, pakken we de picknickspullen in en slingeren we verder. Wegens de hitte nemen we onderweg nog een verkoelend ijsje. Later vinden we een camping, echt op de rand van het gebergte. De camping ligt op ongeveer 250 meter, maar voor ons zien we alleen nog vlak landschap. We zijn nu helemaal door de Alpen. Eigenlijk jammer want we vinden het prachtig om in de bergen te fietsen.
Snel tent opzetten en zelf gekochte etenswaar klaarmaken (pasta met één of andere saus; wat het precies is staat in het Italiaans op het etiket). Lekker douchen en nog even een (weinig succesvol voor Kees) potje kaarten.










Reacties