Dag 8, Fernpas

We zijn wat later gestart dan gewoonlijk. We zaten lekker op ons picknickbankje.
Half 10 hijsen we ons op het zadel. Ondanks de vele fietsuren hebben we geen zadelpijn. Ook geen andere fietserskwalen trouwens.
In de eerste kilometers zitten er al een paar stevige klimstukjes bij. Goede ochtendgymnastiek dus. Na anderhalf uur beginnen we aan de Fernpas. Eerst over mooie fietspaden. Maar het laatste stuk over de weg. De weg is erg druk en staat bijna helemaal vol met langzaam rijdende en stilstaande auto's. Wij hoeven lekker niet in de file aan te sluiten.
Het is warm onderweg. Tot 35 graden. Eigenlijk te warm om in de bergen te fietsen. Maar het gaat goed en door regelmatig even te pauzeren en af te koelen, komen we nog een heel eind. Vooral als de weg weer naar beneden gaat schieten we op. De maximale gereden snelheid kunnen we helaas niet openbaar maken..... We maken zelfs nog een klein beginnetje van de Reschenpas. In Prutz zetten we ons tentje op. Alhoewel....Op dat moment is er ook een stortbui bezig. Toch maar even wachten met opzetten.
Kees doet ondertussen de boodschappen in de plaatselijke super. Morgen is het zondag en dan zijn er hier bijna geen winkels open. Voor de zekerheid dus wat eet- en drinkmateriaal inslaan.
In de avond eten we ons zelf gebrouwen maaltijd op. Smaakte niet gek hoor.






Reacties

  1. Jongens ziet er allemaal mooi uit en fijn dat het allemaal voorspoedig gaat.
    Dat friese shirt ziet er nog we mooi uit, zit er al een luchtje aan??
    Nog veel plezier.
    Alphons

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, zweetlucht. Maar we wassen het om de drie dagen hoor....

      Verwijderen

Een reactie posten