Dag 10, langs Trento

De vinger van Wouter heeft de nacht goed doorstaan. De pijn is nagenoeg verdwenen. Gelukkig. De camping is bijzonder luxe. Wassen, een droogruimte, speellokalen, zwembad. Gisteravond nog even een potje gekaart in een speellokaal. Daar zijn stoelen en er is licht.
Om kwart over negen gaan we weg, eerst naar de super want al onze reserves hebben we nu aangebroken. En een beetje eten en drinken voor onderweg is nodig want het belooft een warme dag te worden.
Met wat inventief inpakken hebben we alle boodschappen in en aan de tassen gehangen. Na tien meter - KNAL - weer een spaak van Kees z'n achterwiel. Ik was er al bang voor dat die Turkse fietsenmaker in Stuttgart geen Hogeschool Spakenspanner had afgerond.
We gaan er maar vanuit dat de spanning in het wiel nu wat beter verdeeld is. De kapotte spaak krijgt een pleister om vast te maken aan een andere spaak zodat er niet meer schade ontstaat. En dan weer verder met onze reis. De eerst anderhalf uur waren alweer mooi. Prachtig kronkelend fietspad door het landschap. Hier en daar een waterval en uitzichtpunt. En het gaat nog steeds licht naar beneden.
Na Bolzano wordt het wat eentoniger. We fietsen al 4 uur langs appelbomen. Nooit geweten dat er zoveel appels nodig zijn.
In Trento willen we eigenlijk stoppen omdat het de hele dag erg warm is geweest. Helaas is daar geen camping. We kunnen kiezen voor een hotelovernachting, maar nadat we in stad hebben gegeten zien we het wel zitten om naar één van de campings aan Lagi di Caldonazzo te trappen. De zon is inmiddels achter de bergen dus het begint wat af te koelen.
De weg naar ons Lago kent wel verrassingen. Het stijgt, niet zo'n klein beetje. En we komen voor een barricade; onze weg is afgesloten wegens bouwwerkzaamheden. Met vereende krachten weten we de zware barricade te ontzetten en fietsen als een haas er vandoor. Een Italiaan roept ons wat na, maar wij verstaan helaas geen Italiaans. Maar we halen het en wij krijgen een enthousiast onthaal van de campingbaas. Omdat we zo veel hebben gefietst en het al laat is krijgen we flinke korting op de staprijs en hij geeft ons een adapter mee zodat we bij de tent onze mobieltjes kunnen opladen.
Tent opzetten en dan gelijk naar de pizzeria. Eerst onze maagjes maar eens goed vullen ...










Reacties

  1. Heb begrepen dat jullie in Venetië aangekomen zijn.
    Wat een prestatie!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet nog een paar dagen van Venetië, wel wat anders dan Trento..
    Liefs en groetjes, ook voor Laura en Ferry, voor jullie van ons drietjes uit Goes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten